Worden er nog nieuwe gasbellen ontdekt?

De gemiddelde Nederlander weet dat de overheid gas wint in de omgeving Groningen. Deze gaswinningen zijn uitermate belangrijk, omdat ze een belangrijk deel van het inkomen vormen. Het zou een flinke aderlating zijn wanneer Nederland geen gas meer kan winnen; toch zit dit moment er aan te komen.

gasbellen

gasbellen

Het is niet voor niets dat de Nederlandse overheid constant op zoek blijft gaan naar nieuwe gasbellen om hier gas te winnen. Gasbellen zijn plekken waar een overvloed aan gas te vinden is. Waarom is het gas winnen voor Nederland belangrijk?

  • Meer export
  • Meer banen
  • Meer inkomen

Waar wordt het geld voor gebruikt?

Het geld wat Nederland verdient met het winnen van gas kan worden gebruikt voor het bouwen van wegen of het aanbieden van gratis onderwijs. Aan het einde van ieder jaar wordt bekend gemaakt hoeveel geld men gaat investeren in een specifieke tak dat jaar erop. Het geld dat door het winnen van gas verdient wordt, komt in dit potje terecht en wordt uiteindelijk over de verschillende ministers verdeeld.

Het ontdekken van nieuwe gasbellen

De Nederlandse overheid doet hard haar best om nieuwe gasbellen te ontdekken. Onlangs heeft men een grote gasbel in de Noordzee gevonden. Het is onduidelijk of deze gasbel tot Nederland of Engeland behoort. Indien deze plek gebruikt mag worden voor het winnen van gas is Nederland weer een tijdje verzekert van inkomsten via deze gasbellen.

De Nederlandse overheid heeft verschillende bedrijven ingeschakeld om nieuwe gasbellen te vinden en daarbij de eerder gevonden gasbellen te onderhouden. Eén van deze bedrijven is de NAM. Op het moment is Nederland de gaswinning in Groningen aan het verminderen, omdat Groningen te vaak last heeft van kleine aardbevingen. Daarnaast wordt de voorraad van gas steeds minder, waardoor Nederland de winning van het gas wil uitsmeren over een aantal jaar.

Dit bericht was geplaatst op september 24, 2015, in Vaste vorm. Markeer de permalink als favoriet.