Websitebezoekers steeds meer via mobiel en tablet dan via desktop

Smartphones en tablets zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vrijwel iedereen heeft er een en gebruikt deze dagelijks. Niet verwonderlijk, want je kunt er nagenoeg alles mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld internetten met een tablet en smartphone. Hierdoor hoef jij dus steeds minder achter een vaste computer te kruipen om websites te bezoeken. Dit is ook terug te zien in statistieken van veel websites. Mensen bezoeken websites namelijk veel vaker via hun mobiel of tablet dan via een vaste computer.

Statistieken in kaart brengen

Een eigen website bouwen is natuurlijk leuk. Wanneer je er verder niets mee wilt bereiken, hoef je verder niet op statistieken te letten. Wil jij echter wel wat met je website bereiken? Dan is het belangrijk om de nodige informatie in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan websitebezoekers. Deze kun je makkelijk in kaart brengen met een applicatie als i-mining. I-mining telt niet alleen het aantal bezoekers, maar geeft ook aan op welke pagina’s websitebezoekers actief zijn. Daarnaast krijg je informatie over waar bezoekers op klikken. Zo kun jij de activiteiten op jouw site goed in kaart brengen.Websitebezoekers

Hoe bezoekt iemand jouw website?

Mensen bezoeken websites tegenwoordig niet vaak meer via een vaste computer. Om dit inzichtelijk te krijgen, kun jij ook gebruikmaken van i-mining. Je kunt zo namelijk ook precies in kaart brengen hoe mensen jouw website bezoeken. Maken ze hiervoor gebruik van een vaste computer, een tablet of een smartphone? I-mining brengt het precies voor jou in kaart. Zodoende krijg je een duidelijk overzicht van de apparaten waarmee bezoekers jouw website bezoeken.

Websiteverkeer kopen heeft weinig effect

Wil jij meer websitebezoekers? Dan heb je verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld websiteverkeer kopen. Dit heeft echter niet veel zin wanneer jouw websitebezoekers vooral actief zijn op een smartphone of tablet. Op deze apparaten zoeken mensen een stuk minder vaak op het internet naar informatie. In dat geval worden websites vaak bereikt via sociale media zoals Facebook. Om meer bezoekers te trekken, kun je dan ook beter gaan adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Veel mensen zien zo jouw advertentie en hoeven er alleen maar op te klikken om op jouw site te komen. Hierdoor trek jij meer websitebezoekers dan door websiteverkeer te kopen.

6 Comments

 1. F. de Groote

  Graag wil ik meer gaan doen met de statistieken over realtime bezoekers op mijn website. Ik heb alleen geen idee hoe ik hiermee moet starten. Maak gebruik van i-mining, maar ben hier nog niet echt bekend mee. Als iemand mij uit kan leggen hoe dit werkt, houd ik mij zeker aanbevolen!

  Reply
 2. Paulo W.

  Ik verdiep mij dagelijks in statistieken over realtime bezoekers. Zeker wanneer je gebruikmaakt van mailings of adverteert op het internet, kan ik het je aanraden. Zodra je een mailing of advertentie de deur uit doet, kun je namelijk direct zien of het effect heeft. Je ziet namelijk hoeveel bezoekers er op je site zijn.

  Reply
 3. Karin Boterman

  Ik maak gebruik van i-mining, maar zo te lezen benut ik deze applicatie maar voor een klein deel. Kijk alleen sporadisch hoeveel bezoekers er naar mijn website komen. Met de informatie over realtime bezoekers doe ik eigenlijk niks. Misschien toch maar eens in verdiepen, want het is zo te lezen aardig interessant.

  Reply
 4. Jelmar de Groot

  Ik heb net mijn eigen website gelanceerd. Graag wil ik in kaart brengen hoeveel bezoekers er op mijn site komen en wat zij hier precies doen. Ik vraag mij alleen af of dit nog mag met de in werking getreden Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Kan iemand mij hier misschien meer over vertellen?

  Reply
 5. Julian Penninkhuizen

  Ik ben sinds kort bezig met het registreren van statistieken van mijn website. Dit is met name gericht op de activiteiten. Nu vind ik het lastig om alles overzichtelijk te bundelen. Heeft iemand een tip hoe je dit het beste kunt doen? Is er bijvoorbeeld een programma voor, zodat je alles per dag makkelijk terug kunt kijken? Ik hoor het graag!

  Reply
 6. Bas Haverman

  Het aantal bezoekers van de website van mijn bedrijf liep de laatste maanden steeds verder terug. Zelf had ik geen idee hoe dit kwam, dus een expert ingeschakeld. Bleek dat mijn site alleen gemaakt was voor desktop en niet voor tablet en smartphone. Direct aan laten passen en de bezoekers weten de weg naar mijn site nu weer te vinden

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *