Waarom zijn statistieken over realtime bezoekers belangrijk?

Lang niet iedereen met een eigen website hecht waarde aan statistieken. Zo wordt er bijvoorbeeld nooit gekeken naar het aantal websitebezoekers. Veel bedrijven doen dit sporadisch, maar houden dit nooit live in de gaten. Vaak wordt als argument gebruikt dat dit verspilde tijd is. Veel bedrijven denken namelijk dat zij helemaal niets hebben aan statistieken over realtime bezoekers. Dit is echter een misvatting. Dergelijke statistieken kunnen namelijk heel waardevol zijn. Waarom? Dat vertellen wij jou in onderstaande tekst.website stats

Effect zien na een mailing

Een groot aantal bedrijven werkt tegenwoordig met nieuwsbrieven en andere vormen van mailings. Hierin worden vaak producten aangeboden. Ook wordt er regelmatig doorgelinkt naar de website. Een mailing wordt vaak één of meerdere keren per week of maand verstuurd. Om het effect van zo’n mailing te bekijken, doe je er goed aan een blik te werpen op de realtime bezoekers op je website. Sommige mensen gooien dergelijke mails direct in de prullenbak, maar andere nemen wel een kijkje op je site. Wanneer je naar de realtime bezoekers kijkt, weet je dus direct hoe effectief jouw mailing is.

Informatie over bezoekers

Maak jij gebruik van een applicatie zoals i-mining om je websitebezoekers in kaart te brengen? Dan kan dit je waardevolle informatie verschaffen. Dit geldt zeker ook voor de realtime bezoekers op je website. I-mining brengt namelijk niet alleen in kaart hoeveel bezoekers er op je website aanwezig zijn. Nee, je krijgt ook allerlei demografische gegevens. Hierdoor weet je bijvoorbeeld uit welk deel van het land websitebezoekers komen. Door statistieken over realtime bezoekers in de gaten te houden, kun je hier direct op inspelen.

Adverteren in plaats van websiteverkeer kopen

website visitsHeb jij net een mailing de deur uitgedaan? Dan weet jij dankzij realtime statistieken direct waar jouw advertentie opvalt. Je ziet namelijk uit welk deel van het land veel interesse komt. Met deze informatie kun je een stuk effectiever adverteren. Dit adverteren kost weliswaar wat geld, maar hierdoor krijg je wel meer bezoekers op je site. Je kunt natuurlijk ook verkeer voor je website kopen, maar de praktijk leert dat je zo een stuk duurder uit bent. Laat websiteverkeer kopen dan ook lekker links liggen. Dit werkt vaak namelijk alleen op de korte termijn. Op lange termijn heb je veel meer baat bij adverteren in bepaalde gebieden. En daar kunnen statistieken over realtime websitebezoekers je zeker een handje bij helpen!

5 Comments

 1. J. L.

  Volkomen eens met de informatie in deze tekst. Ik gebruik zelf eigenlijk vrijwel nooit meer een vaste computer, alleen nog op mijn werk. Wanneer ik thuis zit, kijk ik alleen maar op mijn tablet of smartphone. Ik ga dan ook bijna nooit actief op zoek naar internetsites, maar kom hier meer op terecht door sociale media en dergelijke.

  Reply
 2. Wesley H.

  Wauw, nooit geweten dat je met behulp van i-mining ook kunt zien of bezoekers je site bezoeken met een pc, tablet of smartphone. Deze informatie kan echter wel heel erg nuttig zijn. Daarom ga ik mij hier binnenkort toch maar eens in verdiepen!

  Reply
 3. Omar A.

  Dit vind ik echt volslagen onzin. Het mag dan misschien leuk zijn dat je kunt zien hoe mensen je site bezoeken, maar wat heb je er in hemelsnaam aan? Wanneer ze naar je site komen, komen ze toch naar je site? Het doet er toch niet toe of dit via pc, tablet of smartphone is? Of zeg ik nu iets vreemds?

  Reply
 4. Ger de Groot

  Ik geloofde nooit zo in statistieken over bezoekers. Heb er dan ook jaren niets mee gedaan. Dit veranderde toen ik een workshop had over websitebezoekers. Hierin werd mij duidelijk wat de toegevoegde waarde is van deze gegevens. Nu focus ik mij dagelijks op websitebezoekers. Dit helpt mij bij het verbeteren van mijn website.

  Reply
 5. Arie Huizen

  Sinds kort hou ik de statistieken van mijn websitebezoekers bij. Ik las laatst namelijk een artikel over het nut van deze informatie. Niet gedacht dat je zoveel nuttige informatie uit een paar cijfertjes kan halen. Het is mijn website dan ook zeker ten goede gekomen!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *