De gevolgen van gas aardbevingen

Zoals we allemaal weten ontstaan er in Groningen aardbevingen, omdat er in de buurt van de stad gas gewonnen wordt. Eens in de zoveel tijd voelen de Groningers de grond trillen en weten ze hoe laat het is. Het moet voor hen erg vervelend zijn dat er telkens gas aardbevingen plaatsvinden.

Wat zijn de gevolgen?

Natuurlijk zit niemand op die aardbevingen te wachten. De meeste inwoners van Groningen voelen zich machteloos, omdat ze er niks tegen kunnen doen. Er ontstaan scheuren in de muren. Met name oudere woningen schijnen hier last van te hebben. Hierdoor word je huis niet alleen een stuk minder waard, maar is het ook nog eens minder veilig om te leven. De meeste Groningers kunnen er niet meer tegen en willen dat de regering zo snel mogelijk stappen onderneemt.

2

Het nadeel is dat de regering niet veel kan doen, omdat het een heel belangrijk inkomen voor de Nederlandse staat is. Daarom houden de meeste mensen van het kabinet zich stil, omdat ze weten dat de Groningers gelijk hebben maar de extra miljarden natuurlijk ook heel belangrijk zijn.

 

Naast scheuren in de huizen word je er ook niet gelukkig van. De beschadigingen geven de Groningers een hoop extra kopzorgen. Dat is logisch wanneer je huis minder waard wordt en niemand wat doet. Het humeur van de gemiddelde Groninger wordt er niet beter op en de frustratie loopt hoogt op.

 

De gevolgen kort op een rijtje:

  • Beschadigingen aan de woning
  • Woning minder waard
  • Een hoop kopzorgen

 

Er zijn verschillende bouwbedrijven die de Groningers tegemoet komen om elkaar een beetje te helpen. Ze repareren de huizen waar nodig tegen een goedkopere prijs. Eén van mijn lezers (Dirk is zijn naam) gaf mij onlangs deze link slotenmaker haarlem. Deze link kun je gebruiken om voordelig je sloten te laten maken wanneer dit nodig is.